• Haberler

  • 30 Mayıs 2013

MÜSİAD 81. GENEL İDARE TOPLANTISINA SAMSUN ŞUBESİNDEN RAPOR


MÜSİAD 81. Genel İdare Kurulu Toplantısı 24-26 Mayıs 2013 tarihleri arasında Rize Şubesi ev sahipliğinde ve onur konuğu olarak T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yardımcısı Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ‘ ın katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıda Çarşamba Kaymakamı Caner YILDIZ ‘ ın katkılarıyla MÜSİAD Samsun Şubesi üyemiz Bahadır Sondaj Jeoteknik Müh. Tic. Ltd. Şti. ‘ nin sahibi Jeoloji Mühendisi Şule KELEŞ ‘ in talebi üzerine Prof. Dr. Bülent COŞKUN Çarşamba ve dolaylarının Jeotermal imkanlarının araştırılması ile ilgili bir sunun hazırlanmıştır. Bu sunumda petrol amaçlı açılan ‘Çar1’ kuyusundan alınan kuyu logları üzerinden ve o bölgede TPAO tarafından yapılan sismik hatlardan yararlanılarak bilgilendirme yapılmıştır..

Hazırlanan Jeotermal Araştırma Raporunu Samsun MÜSİAD Başkanı Erkan MALKOÇ ve MÜSİAD Genel Başkanı Sayın Nail OLPAK aracılığıyla Enerji Bakanı Başkan Yardımcısı Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ‘ a takdim ettik. Konudan bilgisi olan Sayın Doc. Dr. Hasan Murat MERCAN ; konuyla ilgilendiğini ve Samsun için bu durumu en kısa zamanda değerlendirecekleri sözünü verdi.