• Haberler

  • 11 Haziran 2013

SAMSUN TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ

MÜSÄ°AD SAMSUN ÅžUBESÄ° 11.06.2013 TARÄ°HÄ°NDE SAMSUN TARIMSAL ARAÅžTIRMA ENSTÄ°TÜSÜ MÜDÜRLÜÄžÜ ZÄ°YARETÄ°NDE BULUNDU.....

11.06.2013 Salı günü saat 11.00’da Tarımsal AraÅŸtırma Enstitüsü Müdürü Sayın Hasan ÖZCAN’a yapılan ziyaretimiz MÜSÄ°AD Samsun Åžube BaÅŸkanımız Erkan MALKOÇ, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Mehmet BÄ°LÄ°CÄ°, Yusuf GÜNEÅž, Ömer ORAL, Üyemiz KurtuluÅŸ ALTUN ve Abdüllaziz AKBAY’ın katılımları ile gerçekleÅŸti.

Enstitü Müdürü Sayın Hasan ÖZCAN 1987 yılından bu yana bölgede 16 ile tarımsal araÅŸtırma hizmetleri veren ve bu illerde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının hedeflerine öncülük yapan, ortaya çıkan tarımsal problemlerin çözülmesi için araÅŸtırmalarını yürüten, kamu ve özel sektöre danışmanlık hizmeti sunan bir organ olduklarını ve Tarla Bitkileri, Bitki Koruma, Bahçe Bitkileri,Üretim ve Ekonomi, Enerji bitkileri olmak üzere beÅŸ ayrı bölümde araÅŸtırmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Enerji tarımı ile ilgili tarımsal atıkların deÄŸerlendirme çalışmalarına devam eden Enstitü çay fabrikalarında, fındık atığı ve çeltik havuzlarındaki atıkları ile ilgili bir çalışmaya devam ettiklerini, bunun yanı sıra 56 farklı kiraz çeÅŸidine sahip olunduÄŸunu Türkiye olarak dünyada kiraz üreten 1 numaralı ülke olduÄŸumuzu ancak ihracatta üçüncü sıralarda yer aldığımızı ve yeni kiraz çeÅŸitleri geliÅŸtirmeye çalıştıklarını belirtti. Ziyaretimizden memnuniyetini bildiren Sayın ÖZCAN BaÅŸkan Erkan MALKOÇ ve MÜSÄ°AD Üyelerimize teÅŸekkürlerini dile getirdi.

MÜSÄ°AD Samsun Åžubesi BaÅŸkanımız Erkan MALKOÇ araÅŸtırmaların devam etmesi konusunda hemfikir olduklarını ve ülkemiz ihracatına artılar katan, daha verimli ürünler geliÅŸtirilmesi konusunda çalışmalarını sürdüren Karadeniz Tarımsal AraÅŸtırma Enstitü Müdürü Sayın Hasan ÖZCANve ekibine teÅŸekkürleri bildirdi.