• Haberler

  • 03 Haziran 2013

MÃœSÄ°AD SAMSUN ÅžUBESÄ° GELENEKSEL Ä°FTAR PROGRAMI

MÜSÄ°AD Samsun Åžubesi Geleneksel iftar Programımız 17.07.2013 ÇarÅŸamba günü Grand De Luxe Amisos Otel’de gerçekleÅŸti. MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Nail Olpak, AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Samsun Ä°l Müftüsü Hayrettin Öztürk, MÜSÄ°AD Samsun Åžube BaÅŸkanı Erkan Malkoç ile iÅŸ ve siyaset dünyasından çok sayıda kiÅŸinin katıldığı iftar yemeÄŸi sonrası Ä°l Müftüsü Hayrettin Öztürk’ün yemek duası ve Kuranı Kerim okunması akabinde sinevizyon gösterisi ile Ä°ftar Prrogramı devam etti..

ilk olarak konuÅŸan MÜSÄ°AD Samsun Åžube BaÅŸkanı Erkan Malkoç MÜSÄ°AD’ın artık dünya ölçeÄŸinde bir iÅŸadamları derneÄŸi olduÄŸunu belirterek , “Kurulu bulunduÄŸu her ÅŸehirde ÅŸehrin ekonomisine, sosyal hayatına, sivil toplum yaÅŸamına pozitif katkı saÄŸlamayı ilke edinmiÅŸ MÜSÄ°AD, artık dünya ölçeÄŸinde bir iÅŸadamı derneÄŸi olduÄŸunun altını çizdi. "Bu sonuca ulaÅŸmamızda öncelikle Genel BaÅŸkanımız Nail Olpak’ın büyük payı vardır. Son dönemlerde yaÅŸadığımız olumsuz hadiseler her ne kadar can sıkıcı bir durumda ilerlemiÅŸse de vatandaÅŸlarımızın saÄŸ duyusu sayesinde büyümeden önlenmiÅŸtir. MÜSÄ°AD yeniden Büyük Türkiye sevdasına gönül vermiÅŸ iÅŸadamlarımızın bayraklaÅŸtığı buluÅŸma noktasıdır" ifadelerinde bulundu. Ä°çinde bulunduÄŸumuz Ramazan Ayı’nın ülkemizde, Mısır ve Suriye’de meydana gelen huzur bozucu eylemlerin son bulmasına vesile olmasını temenni dileklerinde bulunan MÜSÄ°AD Samsun Åžubesi BaÅŸkanı Erkan Malkoç katılımlarından dolayı baÅŸta Genel BaÅŸkanımız Nail Olpak olmak üzere eski Bayındırlık ve Ä°skan Bakanı Ak Parti Milletvekili Mustafa Demir, MÜSÄ°AD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri Necmettin Öztürk, Turgut Al, Bilgi Teknolojileri Sektör Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Bekir Sami NalbantoÄŸlu, SaÄŸlık Sektör Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı Metin Öngül ,Borsan Grup Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Adnan Ölmez, Ä°l Müftüsü Yard. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk ile tüm üyelerimiz ve ailelerine teÅŸekkürlerini bildirerek konuÅŸmalarına son verdi.

MÜSÄ°AD’ın yurt içinde 66, yurtdışında ise 143 noktaya varan temsilcilikleri olduÄŸunu belirten MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Nail Olpak, “Geçen hafta genel merkezimizde Sayın BaÅŸbakanımızın katılımıyla 2500 dostumuzla bir aradaydık. Maalesef Ramazan’a Ä°slam coÄŸrafyasının içinde bulunduÄŸu buruk bir tatla giriyoruz. Mısır’dan bizim almamız gereken en önemli ders, çaÄŸdaÅŸ batının kendi menfaatleri ile çakıştığı zaman bazı deÄŸerleri nasıl rahatlıkla bir kenara ittiÄŸini görmemizdir. Ä°nÅŸallah Mısır’da da çok kısa sürede huzur ve sükunetin saÄŸlanmasını temenni ediyoruz. Türkiye’nin içinde bulunduÄŸu sıkıntılar aslında bir bakıma büyümemizin karşılığındadır.” diye belirtti.
GeçtiÄŸimiz Mayıs ayının ekonomik baÅŸarı anlamında Türkiye’nin tarihinde uzunca bir süre bulunamayacak bir ay olduÄŸunu söyleyen BaÅŸkan Olpak, “Mayıs ayı içerisinde biz 2. Kredi Derecelendirme KuruluÅŸu’ndan da not alarak yurtdışından uzun vadeli fonların gelmesinin yolunu açtık. 3. köprü ve 22 milyar Euro'luk 3. havayolu ihalesi ile 20 milyar dolarlık Sinop’ta kurulacak nükleer santralin anlaÅŸmasını imzaladık. Bu anlaÅŸmadaki en önemli husus 20 milyar dolarlık anlaÅŸmada Japonlar bizden hazine garantisi istemedi. Yani Türkiye ve projesine o kadar güvenmiÅŸlerdi ki eskiden çok daha küçük rakamlara hazine garantisi istenirken 20 milyar dolarlık projede böyle bir talepte bulunmadılar. Mayıs’ın bir baÅŸka özelliÄŸi ise IMF’ye borcumuzun ödenmesidir. Mayıs ayı gerçekten bizim için oldukça önemli bir dönemdi.“ ifadelerini kullandı.

Mayıs ayı sonrasında yaÅŸanan dönemde Türkiye’nin bir testten geçtiÄŸini ifade eden MÜSÄ°AD Genel BaÅŸkanı Olpak, “Son 10 yıllık süreçte dış ticaret yapan firma sayısını Samsun kendi içerisinde 2 kat artırmış. Dış ticaretini ise 12 kat artırmıştır. Dış ticarette Samsun’un Türkiye içerisinde aldığı pay ise 3 kat artmıştır. Bütün bunlar oldukça olumlu ama Samsun’un genelinde baktığımız yeterli deÄŸildir. Eminim bu birlikteliÄŸin bu oluÅŸuma ciddi kaygıları olmuÅŸtur. ” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Genel BaÅŸkan Nail Olpak Samsun Åžubemizin deÄŸerli BaÅŸkanı Erkan Malkoç ve üyelerine de, bu güzel sofra için teÅŸekkür sunarken," yaklaÅŸan Ramazan Bayramımızı ÅŸimdiden tebrik ediyor, dünyanın her köÅŸesinde zor günler geçiren Müslüman kardeÅŸlerimize sabır, metanet ve nusret diliyor, bu bereketli iftar soframızı ÅŸereflendirmenizden dolayı, ÅŸahsım ve Yönetim Kurulumuz adına ÅŸükran ve saygılarımızı sunuyorum" diyerek sozlerine son verdi.