MÜSİAD’dan “17-25 Aralık” Konferansı
  • Haberler

  • 30 Aralık 2014

MÜSİAD’dan “17-25 Aralık” Konferansı

 

MÜSİAD’dan “17-25 Aralık” konferansı
‘Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Samsun Şubesi tarafından "17-25 Aralık Dost Modern Darbe Süreci" konulu konferans Canik Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Gazeteci-Yazar Elif Çakır'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü.
Konferansımız öncesinde ilk olarak konuşma yapan MÜSİAD Şube Başkanımız Erkan Malkoç yoğun katılım ile gerçekleşen programımıza, katılımdan dolayı misafirlerimize, Gazeteci Yazar Elif Çakır’a ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e teşekkürlerini bildirerek konuşmasına devam etti. Dünyanın yeniden dizayn edildiği 21. Yüzyılın en sıcak günlerini yaşarken MÜSİAD olarak halkı bilgilendirme gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Erkan Malkoç “200 yıllık vesayet düzeninin son çırpınışları olarak gördüğümüz dost-modern darbe süreci siyasetin yargı kanalıyla sildirilmesi sonucu uluslararası planın bir parçasıdır. Bir daha böyle süreçler yaşamamız için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız. Bunun için 2015 yılında yapılacak seçimi en önemli adım olarak görüyoruz. Yapılması gereken anayasa değişikliğine tüm siyasi partiler omuz vermelidir” değerlendirmesini yaparak sözlerine son verdi.
Konferans’ta MÜSİAD’ın çiçeği burnunda üyesi Elif Coşkun Bilgin Samsun için çalışacağına söz verirken, gazeteci-yazar Elif Çakır, 17 Aralık’ın 28 Aralık’tan daha aşağılık bir darbe olduğunu vurguladı Konferans sonrası kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Çakır, şunları söyledi: ”Her darbe mutlaka uluslararası desteklidir. 17 ve 25 Aralık darbesinin arkasında da uluslararası güçler vardır. Bu zamana kadar bildiğimiz darbeler askeri yöntemle olmuştur. Ancak 17 Aralık darbesi bir yargının hükümeti hedef aldığı bir hukuk darbesidir. Bu bakımdan önem taşımaktadır.” İfadelerinde bulundu.
Konferansın ardından MÜSİAD Şube Başkanımız Erkan Malkoç, Gazeteci-Yazar Elif Çakır'a, plaket yerine MÜSİAD ailesi olarak gelenekselleşen hediyemiz olan adına dikilmiş fidan sertifikasını takdim etti. Akabinde,Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e de adına dikilmiş fidan sertifikasını teşekkürlerini bildirerek takdim etti.