ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET
  • Haberler

  • 14 Mart 2015

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ZİYARET

12 Mart Salı günü saat 09:00’da 19 Mayıs ilçemizde bulunan OMÜ Uzay Bilimleri Kampüsünde Sivil Havacılık Yüksek Okulu Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Ferşat Kolbakır, ile Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu Öğrt. Gör. Cevat SUNOL tarafından “UÇAK SANAYİNİN SAMSUNDA GELİŞTİRİLMESİ KONULU SUNUM” için MÜSİAD Şube Başkanımız Selim Sar, Yönetim Kurulu ve Üyelerimiz olmak üzere ilk ziyaretimiz gerçekleştirildi. Organizasyona TÜMSİAD ve ASKON Dernek Yetkililerinin yanında Samsun’umuzun kıymetli Sanayici ve İşadamları da katılım sağladı.
Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu Öğrt. Gör. Cevat SUNOL; Üniversitemiz olarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Sivil Havacılık Yüksek Okulu beraberinde de UZAYTEM-ARGE Merkezinin faaliyette olduklarını belirterek UZAYTEM Üniversitemizin Sanayi İşbirliğini yapmak için hizmet alabilen, hizmeti satabilen aylık personel istihdam edebilen, AR-GE Projeleri geliştirebilen ayrı bir bölüm olarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade etti. UZAYTEM bünyesinde Çarşamba Havaalanında faaliyet gösteren uçuş okulu ve Ballıca Kampüs içerisinde ruhsat işlem süreci devam eden uçuş okullarına sahip olduklarını belirten Öğrt. Gör. Cevat SUNOL, OMÜ ve Anadolu Üniversitesi olmak üzere Türkiye’de sadece iki devlet üniversitesinde uçuş okulunun olduğunun altını çizdi. Yakın zamanda Türk Hava Yolları olmak üzere büyük şirketlere pilot yetiştirmeye başlayacaklarını ifade eden Öğrt. Gör. Cevat SUNOL ilk mezunlarını verdiklerini ve duydukları gururu belirterek bunların dışında kendi uçaklarına bakım yapmak için bakım organizasyonunu da oluşturduklarını İstanbul, Ankara, Tokat gibi diğer illerden gelen uçaklara da bakım hizmeti verebildiklerini de belirtti. Kampüs içinde Kompozit Atölyesini gezdirerek yaptıkları çalışmaları anlatırken Uçak Teknisyeni Yetiştirme yetkisine de yakın zamanda sahip olacaklarını açıkladı. İnsansız hava araçları ile iki kişilik yapıkları uçak görselleri göstererek bitirdikleri çalışmalardan kısaca söz ederek 50 saatlik uçuş eğitimleri ile uçuş sertifikası alınabildiği bilgisini de bizlerle paylaştı.
Başkanımız Selim Sar kampüs gezintisi ve Öğrt. Gör. Cevat Sunol’un sunumu akabinde davetleri ve yaptıkları faydalı çalışmalarından ötürü öncelikle SHYO Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Ferşat KOLBAKIR ile Uçak Mühendisi - UZAYTEM Kompozit Ürün Sorumlusu Öğrt. Gor. Cevat SUNOL’a teşekkürlerini ileterek gerçekleştirilen bu ziyaret ile Üniversite-Sanayici İşbirliği noktasında önemli bir adım atıldığını vurgulayarak İşadamları olarak Üniversitemizle çalışmalar yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. MÜSİAD beraberinde TÜMSİAD, ASKON ve ilimizin değerli işadamları ile yoğun bir katılım ile mutlu bir heyecanla ziyaret gerçekleştirdiğimizi ifade eden Başkan Selim Sar bundan sonraki yapılacak çalışmaların devamlılığı için MÜSİAD olarak gerekli çalışmaları Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde hareket ederek planlayacaklarını bildirdi.
SHYO Müdürü - UZAYTEM Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Ferşat KOLBAKIR, yoğun şekilde yapılan ziyaretimizden dolayı teşekkürlerini bildirirken yürüttükleri çalışmaları kısaca özetleyerek Sanayici işadamları ile ortak fikirler üretmek ortak çalışmalara imza atmaktan mutluluk duyacaklarını aralıklı sürelerle tekrar toplanarak artık Üniversite Sanayi İşbirliğine hızlıca adımlar atılması gerektiğini vurguladı.