AİLE İÇİ İLETİŞİM KONULU KONFERANSIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
  • Haberler

  • 17 Mart 2015

AİLE İÇİ İLETİŞİM KONULU KONFERANSIMIZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Samsun Şubesi tarafından Samsun Ensar Vakfında gerçekleştirilen “Aile İçi İletişim” konulu konferansımız Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu sunumu ile gerçekleşti.
Aile içi eğitimde en büyük rol modelin Hz. Peygamber olduğunu söyleyen Kasapoğlu, bizlere bu güne kadar örnek gösterilmeye çalışılan Batı modelinin örnek olmak yerine adeta çöküntüye sebebiyet verdiğini belirterek, siz aile temelini sağlam oluşturamaz iseniz, evlilik en ufak bir yalpalamada yıkılır ifadelerinde bulundu. Dinimizin ‘Evlilik Salih ve Salihalardan oluşursa bu evliliğin bir ömür boyu değil, ahirette de devam edeceğini’ belirtti. Evlilik bir ömür boyu değil, ebedidir. Sevgi Allahın kadına ve erkeğe vermiş olduğu bir nimettir. Dinen aile içinde ne kadın üstündür, ne de erkek.. Dinen kadın erkeğe, erkekte kadına emanettir. Yani kadın erkeğe muhtaç, erkek de kadına muhtaçtır. Evlilikte haklı ve haksız aranmaması gerektiğini, evlilikte asıl olanın mutluluk olduğunu açıklayan Kasapoğlu, çiftlere ortak paydalarda buluşulması gerektiğini öğütlerini verdi. Ve en önemlisi eşler birbirinden saygı bekliyorlarsa, birbirlerine saygı gösterecekler.” dedi.
Kasapoğlu, son araştırmalara göre ülkemizde 605 bin resmi evlenme, 425 bin cıvarında boşanma davası olduğunu, en önemlisi de bu verilen rakamlardan 125 bininin boşanmış olduğunu söyledi. Boşanma sebepleri olarak da “Şiddet, Ekonomik, İlgisizlik Ve Aile Büyüklerinin Çiftlere Müdahalesi” konularına başlıklar halinde değinerek Hz. Peygamber’den örneklerle aile temellerinin yıkılmaması için herkese iş düştüğünün altını çizerek dinleyicilere ve Organizasyon için MÜSİAD Başkanı Selim Sar’a Teşekkürlerini bildirdi.
MÜSİAD Samsun Şube Başkanımız Selim Sar Kredi Yurtlar Kurumu Samsun Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’na gerçekleştirdikleri duygu yüklü ve çok anlamlı konularda yaptıkları açıklamalar sebebi ile Teşekkürlerini bildirerek katılımcılara da ayrıca memnuniyetlerini bildirdi.