MÜSİAD ÜYEMİZ HARUN REŞİT ÖZER EV SAHİPLİĞNİDE KAVAK OSB'DE KAHVALTIDA BULUŞTU
  • Haberler

  • 28 Nisan 2015

MÜSİAD ÜYEMİZ HARUN REŞİT ÖZER EV SAHİPLİĞNİDE KAVAK OSB'DE KAHVALTIDA BULUŞTU

 

MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen kahvaltı programı Kavak ilçesinde gerçekleştirilerek programa Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, OSB Müdürü Ali İhsan Uzun, MUSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, Yönetim Kurulu Üyeleri Ömer Oral, Hakan Durmuşoğlu, Kurtuluş Altun, MUSİAD üyeleri Mehmet Akif Abanoz, , İsa Temiz, Fatih Öztürk Adem Yeşiloğlu, Hüseyin Mutlu, MUSİAD üçüncü dönem Başkanı Mustafa Karabıyık, beşinci dönem Başkanı Abdülaziz Akbay ve seçkin işadamları katılım sağladılar..
Cuma günleri gerçekleştirilen geleneksel MUSİAD kahvaltı programı Salı gününe özel MUSİAD üyelerinden Harun Reşit Özer'in ev sahipliğinde MUSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, Yönetim Kurulu ve üyelerinin yoğun katılımları ile gerçekleşti. Kavak'taki OSB'yi tanımak ve yeni üyeleri ziyaret etme yönünde gerçekleştirilen kahvaltı programı ev sahibi Harun Reşit Özer, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, OSB Müdürü Ali İhsan Uzun ve konuşmaları ile devam etti.
MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar kahvaltı programı sonrasında yaptığı konuşmada ‘’Öncelikle burada bize ev sahipliği yapan üyemiz Harun Reşit Bey’e teşekkür ediyoruz. MÜSİAD Samsun Şubesi olarak yeni dönemde geleneksel kahvaltılarımıza Kavak’ta başladık. Bu Kavak ilçesine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. MÜSİAD olarak 2015 yılında özellikle çok aktif bir faaliyet programı içerisindeyiz. Özelikle son iki yıldır yurt dışında yoğun bir yapılanma içerisindeyiz. Avrupa’da Amerika’da, Asya ve Pasifik’te şubeler açılıyor. En son New York açılışına geçtik, Boston’da, Harvard’da önemli temaslarda bulunduk. Amerika’da yaklaşık 20 şube açmayı planlıyoruz. Brezilya, Şili ve Kolombiya’da büyük faaliyetlerimiz var ve bizlerde elimizden geldiğince mücadele ediyoruz. Son 3 aydır gittiğimiz görüşmelerde MÜSİAD Mersin Şubesi ile kardeşlik anlaşması yaptık. Cenevre’deki AGİK Zirvesinde MÜSİAD Frankfurt Şubesi ile kardeşlik anlaşması yaptık. En son Amerika gezimizde de Ohio şubesini açma yükümlülüğünü üstlendik. Şube olarak üyelerimizin faaliyetlerini de teşvik ve katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Samsun için yapılacak çok şey var. Bunlar ile alakalı gerektiğinde fikirlerimizi beyan ediyoruz. Şehrin merkezindeki organize sanayinin ve yer darlığının tarım arazilerine doğru genişlemesinin yarattığı dar bölge kıskacından kurtulmak Kavak gibi değişik ilçelerde organize sanayi açılması ile mümkündür. Bu bölgede ne gibi yatırımlar yapılabilir bunları görebilmek ve öğrenebilmek adına buraya geldik. Verdikleri bilgilerden ötürü Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, ve OSB Müdürü Ali İhsan Uzun Beyefendiye ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’ İfadelerinde bulunarak katılımlarından ötürü tüm misafirlere teşekkürlerini bildirdi.
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu yaptığı konuşmada; "Bir bölgenin kalkınması için o bölgenin sanayisinin güçlü olması şarttır. İlçemize yeni yatırımcıları getirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Yeni iş sahalarının çoğalması göçü tersine çevirebilmenin tek yoludur. Gebze ve Bursa da bulunan birçok vatandaşımız ilçemizde açılan yeni iş sahaları sayesinde memleketlerine geri dönüyor. Bu durum bizleri çok mutlu etse de yeterli olmadığını biliyoruz. Bu yüzden iş sahalarının çoğalması yeni yatırımcıların ilçemize gelebilmesi için ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" ifadelerinde bulundu.
Kahvaltı Programının ardından ısıtma sektöründe faaliyet gösteren Özer Teknik Ltd. Şti. Kuzey Kardelen Isı Sanayi Firması Genel Müdürü Harun Reşit Özer MÜSİAD Başkanı Selim Sar ve misafirlere ısıtma sistemleri fabrikasını gezdirerek fabrika hakkında bilgi verdi.