SİVİL HAVACILIK ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNEMLİ ADIM
  • Haberler

  • 08 Mayıs 2015

SİVİL HAVACILIK ÇALIŞMALARI İÇİN ÖNEMLİ ADIM

MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından son üç aydır çalışmalarına ağırlık verilen sivil havacılık konusu ile alakalı yol haritası oluşmaya başladı.
Üniversite bünyesinde kurulan UZAYTEM firmasını ve 19 Mayıs İlçesinde Sivil Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesini geçtiğimiz ay ziyaret eden, Üniversitenin iki kişilik uçak imalatı çalışmaları ile alakalı gelinen nokta konusunda bilgi alan iş adamları heyeti, MÜSİAD Samsun Şubesi tarafından üyemiz SAMPA Otomotiv firması ev sahipliğinde bir araya geldi.
Üniversite Sanayi birlikteliğinin oluşması noktasında yapılabileceklerin de masaya yatırıldığı toplantıda önümüzdeki süreçte havacılık sanayi konusunda yapılabilecek çalışmalar ile alakalı yol haritası çizildi. İki kişilik uçaktan, bölgesel yolcu taşımacılığı uçağı imalatına kadar gelinen nokta hakkında bilgi paylaşımı yapan iş adamları ve üniversitemizden değerli hocalar, kümelenmeye giden yolda ilk adım olarak konsorsiyum kurma kararı aldı.
MÜSİAD Samsun Şube başkanı Selim Sar toplantıda yaptığı konuşmada; “bugün burada şehrimiz ve ülkemiz için hayır getirecek çalışmaya katkı sağlamaktan büyük mutluk duymaktayım. Uzun ve zorlu bir sürecin ilk adımını atıyoruz. Hedef koymak ve niyet etmek önemli bir adımdır. Kurulacak olan komisyon yapacağı çalışmalarla belki şirketleşmeye sonrada kümelenmeye gidecektir. Sivil havacılıkta önemli geçmişi olan Samsunumuza büyük Türkiye ideallerine ulaşmada yolcu uçağını yapmak yakışır. Bu yolda atılacak her adımda hayır vardır. Biz MÜSİAD olarak birleştirici olmaya devam edeceğiz” dedi.