İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLER ÜRETECEK ORTAKLIKLAR KURULMALI
  • Haberler

  • 10 Eylül 2015

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLER ÜRETECEK ORTAKLIKLAR KURULMALI

 

Samsun Müsaid Şubesi Başkanı Selim SAR ve Yönetim Kurulu Üyeleri Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Dursun Mehmet Mehel’i makamında ziyaret etti.

 Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sırasında Samsun Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel Müsiad Samsun Şube Başkanı Selim Sar ve yönetim kurulunu yapmış oldukları çalışmalar konusunda bilgilendirdi. Son yıllarda hastane içersinde gerçekleştirilen hizmet standartlarındaki iyileşmeden bahseden Mehel; ‘Anne doğum odaları yaptık, doğuma 10 gün kala kırsal kesimde bulunan anne adayını hastanemize getirip rahat konforlu odalarda doğum yapmasını sağlıyoruz, yeni doğan çocukların teşhis ve tedavisi için Oksijen tedavi merkezi kurduk’ dedi. Şizofren hastalarına özel olarak bakım ekibi kurup Toplum ruh sağlığı merkezine getirip tedavi ettirmekteyiz, Madde bağımlısı gençlerimizin bu illetten kurtulmaları için çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Eğitim Araştırma Hastanemiz, Türkiye’de Onkoloji Bilimi alanında araştırma yapan en ileri seviyede çalışan hastanelerden biri olmuştur. Dijital röntgen makinelerin kullanımındaki seviyemiz oldukça yüksektir. Kanser hastalığının tedavisiyle alakalı, Işın tedavisin yapıldığı nadir illerden birisi olduklarını belirtti.

Müsiad Samsun Şube Başkanı Selim Sar konuşmasına başlamadan önce, sıcak ve nazik karşılamalarından ötürü Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Dursun Mehmet Mehel’e  teşekkür etti. Sağlık hizmetlerindeki iyileşme ve gelişme sürecini yakından takip ettiklerini belirten Sar, Samsunun tıbbi cihaz üretim üssü olma noktasındaki ilerleyişinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.Önceden bir çok sağlık malzemelerinin temini yurt dışından yapılmaktaydı şimdi ise tıbbi cihaz üretimi ülkemizde ve Samsun özelinde yapılır hale geldi’ dedi. Samsundaki medikal kümelenme faaliyetine de değinen Sar, ‘artık know-how ithali yapıp ileri teknoloji ürünlerin üretimine geçmeliyiz, bu alanda çalışmalar yapacak ortaklıklara ihtiyacımız var. Yüksek meblağlar vererek alınan cihazları artık ülkemizde yapabilmeliyiz. Müsiad Samsun Şubesi olarak bu sahada faaliyet gösteren üyelerimizle fizibilite çalışmaları yürütüyoruz’ dedi.

 Ziyaretin sonunda Başkan Selim Sar, Müsiad’ı tanıtan kitap ve çalışmalar hediye etti.