MÜSİAD’DAN  SGK İL MÜDÜRÜ ÜNAL KAYA’YA ZİYARET
  • Haberler

  • 16 Eylül 2015

MÜSİAD’DAN SGK İL MÜDÜRÜ ÜNAL KAYA’YA ZİYARET

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar ve Yönetim Kurulu,  Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya’yı makamında ziyaret etti.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya; Sosyal Güvenlik Kurumu olarak alanımızda her şeyi en ufak ayrıntısına kadar bilmek ve takip etmek zorunda olduklarını, İşçinin, İşverenin, sorunlarıyla ilgilendiklerini, tabi bu kapsamda en büyük sorumluluğun İşveren de olduğunu söyledi. Bizler bu kapsamda üzerimize düşenleri yapmaya çalışmaktayız diyerek İşverenin sorumluluğunu bir nebze olsun hafifletmeye çalıştıklarını belirtti. İş kazaları konusunda ise; ‘’Malumunuz son zamanlarda oldukça sık görülen iş kazaları sebebiyle çok sayıda insanımız yaşamını kaybetti. Bizler Sosyal Güvenlik Kurumu olarak iş kazalarını minimize etmek için var gücümüzle çalışıyoruz, bu konuda çalışanlarımıza da ayrıca dikkatli olmalarını söylüyoruz’’ dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya, Genel Sağlık Sigortası hakkında da MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar ve Yönetimini bilgilendirdi. Kimler sağlık sigortalısı? Zorunlu sağlık sigortalılığı nedir? gibi soruları cevaplandırdı; ‘’01.01.2012 tarihinden itibaren herhangi bir sosyal güvencesi olmayanlar, gelir ve aylık almayanlar ve bunların bakmakla yükümlüsü durumunda olmayan kişiler kanun gereği genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilmektedir. Bu kişilerden aile içinde bir kişinin genel sağlık sigortalısı olması ve primlerini ödemesi durumunda kendisi ve bakmakla yükümlü oldukları sağlık hizmetlerinden faydalanabilir’’.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar konuşmasına başlamadan önce, sıcak ve nazik karşılamalarından dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ünal Kaya’ya teşekkürlerini iletti. Başkan Sar,’’ İş Kazalarının önüne geçilmesi için Kültür edinmemiz gerektiğini, bu işin bir kültür edinimi ile mümkün olabileceğini, eğitimlerin hiç aksatılmadan devam etmesinin gerektiğini , tabii ki Kültürü edinirken de disiplini elden bırakmamamız ve vurdum duymazlık yapmamamız  gereklidir’’ dedi.

Ziyaretin sonunda Başkan Selim Sar, MÜSİAD’ ı tanıtan kitap ve çalışmaları Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ünal Kaya’ya hediye etti.