HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRÜ MUSTAFA KASAPOĞLU'NA ZİYARET
  • Haberler

  • 28 Kasım 2015

HALK SAĞLIĞI İL MÜDÜRÜ MUSTAFA KASAPOĞLU'NA ZİYARET

Müsiad Samsun Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu , Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Kasapoğlunu makamında ziyaret etti.

Müsiad’ın çalışmaları hakkında bilgiler veren Samsun Şube Başkanı Selim Sar, ülkemizin daha aydınlık günlere emin adımlarla herkesin kendi sorumluluk alanı içersinde azimle çalışması ile ulaşacağına inandıklarını söyledi. Sağlık alanında pro-aktif yaklaşımın önemine vurgu yapan Sar, hasta olmadan önlem almanın birçok sıkıntıyı önleyebileceğini belirtti.

 Halk sağlığı Samsun İl Müdürü Mustafa Kasapoğlu ise yapmış olduğu konuşmada toplumun Sağlık konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi. Hastalığı tedavi etmekten daha elzem olan hastalığa karşı alınacak önlemler ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda halkın bilinçlendirimesi olduğunu belirtirken ve bunun için birimler oluşturulmalıdır diyen Kasapoğlu kanser gibi ciddi hastalıkların erken teşhisle önlenebileceğini belirtti.

Ayrıca değişik kurumlarla ortak çalışma ve projeler halinde olduklarını belirten Kasapoğlu, Alo 174 gıda hattı vasıtasıyla birçok Gıda zehirlenme vakalarının ciddi boyutlara ulaşmadan önlem alındığını söyledi.

 Ayrıca Aile hekimliğinin konusunda iyileştirme çalışmaları yürüttüklerini belirten Kasapoğlu, aile hekimlerinin sayısını en kısa zamanda arttırarak hekim başına düşen hasta sayısını azaltıp daha kaliteli hizmet sunmayı planladıklarını belirtti.

Müsiad yayınlarının takdimi ve fotoğraf çekimi ile program sona erdi.