MÜSİAD Tokat Şubesi Açıldı
  • Haberler

  • 17 Aralık 2015

MÜSİAD Tokat Şubesi Açıldı

MÜSİAD Başkanı Olpak, ” Biz bir yerde şube açtığımız zaman elbette daha fazla üyeye sahip olmak isteriz ama üye sahibi olmanın önemli olan tarafı oradaki etkinliğimizi arttırmaktır. Tokatlı iş adamlarını bir araya toplayıp önce Tokat’a sonra milletimize ve coğrafyamıza nasıl faydalı kılarız noktasını öncelikli tutmaktayız” dedi.

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Tokat Şubesi açıldı. Açılış törenine, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları ve Yönetim kurulu üyeleri, MÜSİAD Tokat Şube Başkanı Fatih Aksoy, AK Parti Tokat Milletvekili Celil Göçer, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Tokat TSO Başkanı Ahmet Arat, AK Parti İl Başkanı Metin Polat ve davetliler katıldı.

 

MÜSİAD Tokat Başkanı Fatih Aksoy gala programında yaptığı konuşmasında, MÜSİAD’ ın iş dünyasına olduğu kadar diğer kesimler içinde örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline geldiğini ve sadece kamu yararına çalışan dernek statüsüne sahip güçlü bir Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu söyledi.

 

‘Öncelikli Hedefimiz Coğrafyamıza Fayda Sağlamaktır’

 

Tokat Şubesinin açılışının ardından gala programında konuşma yapan MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, bugünün MÜSİAD için anlamlı bir gün olduğunu söyledi. Kurdele kesiminin sembolik anlamının olduğunu belirten Olpak, asıl anlamlı olanın bu coğrafya da açılışı yapılan yeni şubenin sağlayacağı fayda olduğunu ifade etti.

 

Olpak, ” Biz bir yerde şube açtığımız zaman elbette daha fazla üyeye sahip olmak isteriz ama üye sahibi olmanın önemli olan tarafı oradaki etkinliğimizi arttırmaktır. Tokatlı iş adamlarını bir araya toplayıp önce Tokat’a sonra milletimize ve coğrafyamıza nasıl faydalı kılarız noktasını öncelikli tutmaktayız” dedi.

 

‘MÜSİAD Nerede Durması Gerektiğini İyi Bilir’

 

MÜSİAD’ın temel yaklaşımlarından birinin zor zamanlarda nerede durmasını gerektiğini iyi bildiğini ifade eden Olpak, “ Sadece 28 Şubat’tan bahsetmiyoruz. ‘27 Nisan E-Muhtırası’ yayınlandığı gün biz genel merkezimizde başkanlar toplantısındaydık. Sabahleyin bu muhtırayı gördük ve ilk cevap veren Sivil Toplum Kuruluşu bizler olduk. 17 Aralık’ta da tek başına o hareketin karşısında duran gene bizdik” diye konuştu.

 

MÜSİAD’ın gittiği noktalarda sadece kendilerine hayat hakkı tanıyan bir guruptan ibaret olmadığını dile getiren Olpak, “ Bu coğrafyada bulunan bütün guruplarla ve kendileriyle yan yana durmaktan rahatsız olmayan herkesle bugüne kadar iş birliği yapmaktayız. Bundan sonra da temel çizgimiz onlarla beraber olarak iş birliği yapmak olacak” şeklinde konuştu. MÜSİAD’ın yakın zamanda içerisinde yaptığı faaliyetler hakkında bilgiler veren Olpak, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Uydu, Uzay Ve Teknoloji Günleri programını anlattı.

 

‘Tokat’ın Gurur Günü’

 

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu gala programında yaptığı konuşmasında “ Bugün Tokat için gurur duyulacak bir gün, 25 yıl önce iyi niyetli insanların bir araya gelerek kurduğu ve bugün gurur tablosuna dönüşen MÜSİAD’ın Tokat şubesini açmasından dolayı mutluluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

 

‘Önemli Olan Hayırlı Kazanç’

 

Tokat Milletvekili Celil Göçer de gala programında “ MÜSİAD farklı bir kuruluş, sadece bol kazanç peşinde olan bir Sivil Toplum Kuruluşu değil, önemli olan hayırlı kazançtır ve 25 yıldır MÜSİAD bunu yapmaktadır” dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından MÜSİAD Tokat Temsilciliği Yönetim Kurulu üyelerine rozet takdim edildi. Hatıra fotoğrafı çekimi sormasında program son buldu.