BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ ZİYARETİ
  • Haberler

  • 13 Mayıs 2016

BİLİM SANAYİ ve TEKNOLOJİ İL MÜDÜRÜ ZİYARETİ

MÜSİAD VİZYONER PANELİ SAMSUN’da YAPILACAK

 

Müsiad Samsun Şubesi, Samsun Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy’u makamında ziyaret etti.

Ziyarete Şube başkanı Selim Sar, başkan yardımcısı Ahmet Bahadır, yönetim kurulu üyeleri Bayram Ali İşbilir, İlhan Kara, İsmet Baran ve üyeler Engin Topçu ve İsmail Sar katılım sağladı. Sıcak karşılama dolayısıyla teşekkürlerini ifade ederek sözlerine başlayan Sar, geçtiğimiz günlerde Samsun’da gerçekleştirilen Türk Alman İş Forumu programının sonuçlarını İl Müdürü Altunsoy ile paylaştı. Konuşmasında ‘Başarılı bir program sonunda her iki taraftan sanayicimizin memnuniyetinden dolayı mutluyuz. Özellikle bu ilişkilerin sıcaklığını koruması açısından 14 Haziran’da Frankfurt’a Samsundan iş adamı heyeti ile gideceğiz. Müsiad Samsun şubesi olarak önümüzdeki dönemde şehrimizin kardeşlik ilişkisi kurduğu yurt dışındaki şehirler ile ticari diyalogları geliştirmek amacıyla faaliyetler yürütmeyi planlıyoruz, alternatif pazarlara açılma sürecinde iş dünyamıza yardımcı olmak en önemli hedefimiz’ dedi.

Ayrıca Müsiad Samsun şubesi olarak Aralık ayı içerisinde Samsun’da gerçekleştirecekleri Müsiad Vizyoner bölge panelinin konusunun da ‘Endüstri 4.0’ olarak belirlendiğini belirten Sar, bu alanda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile ortak hareket etmek istediklerini belirtti.

Panel için seçilen konunun önemini belirten başkan Sar, ‘Dünya 4. Sanayi devrimini konuşuyor. Bu yeni süreç içerisinde hızlı gelişen bilişim ve iletişim teknolojileri sebebiyle insanların iletişiminden nesnelerin iletişimine geçiş halindeyiz. Her alanda hayat standartlarını değiştirecek bu değişimde geri kalmamamız gerekiyor’ dedi.

Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Altunsoy ise yapılacak çalışmaların destekçisi olacaklarını ve geleceğimize yatırım yapan konularda sanayicimiz ve sivil toplum ile beraber hareket etmekten memnuniyet duyacaklarını belirtti.