FRANKFURT – SAMSUN İŞ KÖPRÜSÜ KURULUYOR
  • Haberler

  • 20 Haziran 2016

FRANKFURT – SAMSUN İŞ KÖPRÜSÜ KURULUYOR

Müsiad Samsun Şubesi geçtiğimiz ay Samsun’da gerçekleştirilen Türk- Alman İş Forumu programın devamı niteliğinde bir çalışma yürütme amacıyla Almanya’nın Frankfurt şehrini ziyaret eden heyet programın ikinci gününde Alman iş dünyasına ziyaretlerde bulundu.

Kassel bölgesinde gezilen firmalar plastik, otomotiv yedek parça, alternatif enerji kaynakları ve güneş enerji sistemleri, lojistik ve robotic gibi sektörleri içeriyordu. Yapılan ziyaret sürecinde potansiyel işbirlikleri konuşulduğu gibi yeni ticari bağlantılar da gerçekleştirildi.

Konu ile alakalı açıklamada bulunan Müsiad Samsun Şube Başkanı Selim Sar, teknoloji işbirlikleri ve transferi konusunda bazı önemli adımları konuştuğumuz bu gezimizde iki şehir iş adamlarının neler yaptığını ve potansiyel ortaklıkları analiz ettik. Bu program ile almış olduğumuz en önemli karar yılda iki kere bu ilişkiyi sürdürmek oldu. Samsun’dan yakın bir süreç içerisinde kümelenmiş bir şekilde Frankfurt ticaret dünyası ile bağları kuvvetlendirmeye hazırlanıyoruz. Önümüzdeki sonbaharda bir program daha hedefimizdedir. Özellikle alternatif tıp alanındaki ihtiyacı gördüğümüzden bu konu ile alakalı ayrı bir ekip kuracağız dedi.