MÜSİAD SAMSUN İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU
  • Haberler

  • 02 Temmuz 2016

MÜSİAD SAMSUN İFTAR PROGRAMINDA BULUŞTU

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSAİD) Samsun Şubesi geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği yoğun bir katılım ile gerçekleştirdi.

Canik Kültür Merkezi’ nde verilen iftar yemeğine, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müsiad Genel Başkan Vekili Halim Aydın, Kamu kurum ve Kuruluşları ile bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, İş dünyasının kıymetli temsilcileri, Müsiad Üyeleri ve dostları, Şehit ve Gazi Aileleri, Yurt dışından şehrimize gelen yabancı öğrenciler katılım sağladı.
İftar programında yaptığı konuşmada Başkan Sar, birlik beraberlik ve kardeşlik mesajları verirken, Müsiad’ın medeniyetimizin önemli değerlerinden olan Karz-ı Hasen Sandığının Müsiad bünyesinde kurulmasından dolayı da kamuoyunu bilgilendirdi.
Program dua ve temennilerle son buldu.

Başkan Selim Sar’ın yapmış olduğu konuşma:
Sayın Belediye Başkanım, Müsiad Genel Başkan Vekilim, 
Kamu Kurumlarının Kıymetli Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, 
Kıymetli İşadamı Dostlarımız, Çok kıymetli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Hanımefendiler, Beyefendiler
MÜSİAD Samsun Şubesi’nin düzenlemiş olduğu geleneksel iftar programımıza hoş geldiniz, şeref verdiniz.
Öncelikle terör saldırılarında şehit olan asker ve emniyet görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Amacı yıldırmak ve korkutmak olan teröre rağmen biz yılmadan ve korkmadan yolumuza devam edeceğiz.
Bizi bir araya getiren Allah’ a hamd olsun. Aynı lokmayı paylaşmamıza vesile olan ve siz kardeşlerimizle buluşmamızı sağlayan Allah’ a hamd olsun. Bereket ortağı çoğaldıkça artar.
Biz de bugün bu salonda kardeşliğimizi ve bereketimizi artırmak için bir araya geldik.
Sizlere Türk-Alman İş Forumu sonrası yeni projelerden, Afrika ve Ortadoğu açılımlarımızdan, mesleki eğitim üzerine çalışmamızdan bahsetmek isterdim. Ama bugün başka bir konuya değineceğim.
İslam âlemi çok zor dönemlerden geçti. Bugün de önceki her zorluklarda sığındığımız Kur’an ve yol göstericimiz Resullullah’ ın tavsiyelerine o kadar ihtiyacımız var ki.
Ramazan-ı şerif af ve mağfiret ayı, paylaşma ve bütünleşme ayı. Fakat aynı zamanda, hatalarımızla yüzleşme, kusurlarımızdan arınma ayı. Biraz durulma, etrafımızı anlama, kardeşlerimizle hemhal olma ayı.
Maalesef yıllardır yakın ve uzak coğrafyalarda birçok acı olaylara şahit oluyoruz. Arakan’da, Myammar’da, Suriye’ de, Irak’ta, Filistin’ de içimizi parçalayan dertler ve zulümler yaşanıyor. Dahası içimizde, kalbimize saplanan ikircilik ve ayrılık tohumlarını dağıtmak için yüzlerce şehit veriyoruz. Bu gidişata dur diyecek olanlarda yine bizleriz. Bütün insanlık için neler yapılabileceğini de elbette bir kere daha düşünmeliyiz. Umudumuz ve duamız, Bu mübarek Ramazan Ayında mazlumların acılarının son bulması, Gönüllere kardeşlik ve barış ikliminin egemen olmasıdır.
Neden bu noktalara geldi Müslüman coğrafyası?
İlimde, fende ilerlerken durmamıza sebep olacak şeyleri düşünmeliyiz. Kendi köklerimizden yeniden yeşeren bir fidan gibi yeni nesiller inşa etmeliyiz.
Ama nasıl ve hangi duygu ile…
‘Sanki zehir düştü toprağa, sonra su değdi ona, o suyu insan içti. Hücrelere haram karıştı. Göz zinada, dil fitnede, gönülse kafesler içinde hapis.
‘İki kişi arasını yapmak olmalıyken görevimiz, iki kişi arasında laf taşır oldu dillerimiz.’
Oysaki biz birbirimize muhtacız.
Kötü niyet biriktirdik, ellerimiz duaya kalkarken gerçekten biz ne istedik?
Kendimiz için çalıştık, birbirimiz için değil.
İnancımız namazımızda başladı ve bitti. Ya namaz o da yamalı bohça.
Haram girdi dünyamıza. Biz bizi bir araya toplayan değerlerden uzaklaştık.
Kardeşlerim,
İftarlar sadece yemek sofraları değildir, MÜSİAD ‘ da sadece iş adamları derneği değil..
Bizim birbirimize ve insanlığa karşı sorumluluklarımız var.
Bu sorumluluk bilinciyle hareket etmeli ve medeniyetimizin güzel değerlerini ortaya çıkarmalıyız.
Ramazan vesilesiyle müjdelemek isterim ki güzel uygulamaları ihya etmek MÜSİAD’ a nasip oluyor.
Bu uygulamalardan bir tanesi Karz-ı Hasen Sandığı.
Karz-ı Hasen malumunuz güzel borç demek. Allahu Teâla muhtaçlara kendi rızasından başka bir karşılık beklemeksizin borç vermemizi tavsiye ediyor. Bize üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı artırmak amacıyla Karz-ı Hasen Sandığını kurduk. Karz-ı Hasen Sandığı tabiri caizse yaralar için merhem biriktirdiğimiz bir ecza dolabı olacak. Karz-ı Hasen Sandığıyla üyelerimizin vereceği güzel borçları, yine üyelerimizin ihtiyaçlarını gidermek için kullanacağız. Belirli bir aidatla sandığa giriş yapan üyelerimiz bu uygulamadan yararlanacak. Yine bu sandıktan vefat eden üyelerimizin ailelerine yardım sağlayacağız. Kısaca Karz-ı Hasen Sandığı MÜSİAD üyeleri arasında bir yardımlaşma ve dayanışma organizasyonu olacak.
Hayırlı oldun.
Çok çalışmalıyız, dünya ile ticaret köprüleri kurarken medeniyetimizi ve kültürümüzü de ihraç etmeliyiz.
Ama ilk önce biz özümseyerek bu değerleri yaşayabilmeliyiz.
Bu amaçla toprağa ab-ı hayat düşmeli, zehir değil. 
O zaman kalpler birbiri için atacak, gözler nur, gönüller pir nur, dillerden dua akacak.
Her işimiz helal dairesinde olduğunda birçok kötülüğün iyiliğe, birçok sıkıntının sevince, çözümsüzlüklerinde çözüme kavuştuğunu göreceğiz.
Bu vesileyle hepinize helal kazançlı günler diliyor, ramazanınızı ve gelecek bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum.
Allah niyetlerimizi kabul etsin.